INFORMÁCIÓK

Esküvő fotós információk

Ezen az oldalon könnyen átlátható esküvő fotós információkat olvashattok az esküvő fotózásról.

Hogyan érdemes árajánlatot kérni egy esküvő fotóstól?
Elsőként az esküvőtök időpontja és helyszíne szükséges hozzá. Ezután érdemes bejelölni azokat az eseményeket, amiről szeretnétek, hogy készüljön fotó (például: készülődés, egyházi szertartás, polgári szertartás, csokordobás, csoportképek, kreatív fotózás, vacsora, party, menyasszonytánc, menyecsketánc, stb.). Továbbiakban az esküvő fotózás tervezett kezdete és tervezett vége szükséges az árajánlathoz. Az üzenetben leírhatjátok a további információkat, kéréseket, kérdéseket az esküvő fotózással kapcsolatban.


Még nincs pontos forgatókönyvünk és az időpontokat, helyszíneket sem tudjuk. Kérjünk így is esküvő fotós árajánlatot?
Nyugodtan! : ) Ebben az esetben különböző esküvő fotós csomagokat küldök Nektek, amivel megközelítőleg tudtok kalkulálni.

Milyen formátumban kapjuk meg az esküvői fotókat?
Egy egész napos esküvőn például a következő formátumban:

  • Pendrive-on (JPG fotók)
  • DVD-n borítóval (zenés slideshow a fotókból)
  • Fotókönyv
  • Webes fotóalbum

Hány fotót kapunk összesen?
Egy egész napos esküvőn (a készülődéstől kezdve a menyecsketánccal bezárólag) körülbelül 600-800 db fotót adok át. Referencia fotókat a fotóalbumban találhattok.


Milyen fotókat kapunk a pendrive-on?
Körülbelül 600-800 db fotót, 5000X3000 pixeles (15 megapixel) felbontásban, sRGB színprofilban. Az első mappában találhatóak a teljes utómunkával szerkesztett nagy felbontású fotók. A második mappában találhatóak a teljes utómunkával szerkesztett közösségi oldalakra (például Facebook, Instagram) optimalizált fotók. A harmadik mappában találhatóak az alapvető utómunkával szerkesztett fotók. A negyedik mappában pedig a fotókból szerkesztett slideshow videó található.
Milyen fotókat kapunk a DVD-n?
Körülbelül 50-150 db teljes utómunkával szerkesztett fotókat, 5-10 perces, zenés slideshow-t.
Milyen fotók kapunk a fotókönyvben?
Körülbelül 20-60 db teljes utómunkával szerkesztett fotókat, A4-es méretű 26 oldalas könyvben.
Milyen fotókat kapunk a webes fotóalbumban?
Körülbelül 50-150 db teljes utómunkával szerkesztett fotókat, egyedi linken elérhető, webes fotóalbumban.


Mit jelent az alapvető utómunka és mit jelent a teljes utómunka?
Alapvető utómunkával szerkesztett fotók: vágás, fehéregyensúly, expozíciókorrekció, kontraszt, szaturáció, élesség, zajtalanítás, stb. Ezek a fotók effektezés nélkül készülnek el, így a fekete-fehér fotókat, szépia képeket vagy különleges filteres fotókat is megkapjátok az eredeti színekkel, különleges szerkesztés nélkül.
Teljes utómunkával szerkesztett fotók: effektezés, filterezés, közeli portrék retusálása valamint vágás, fehéregyensúly, expozíciókorrekció, kontraszt, szaturáció, élesség, zajtalanítás, stb.


Mikor kapjuk meg az esküvői fotókat?
Az esküvőtök után 24 órán belül egy-kettő fotót küldök a kreatív fotózásból, csoport fotóból. Így már másnap elküldhetitek a vendégeknek a fotókat és a közösségi oldalakon is publikálhatjátok a képeket. A fotókat körülbelül az esküvőtök után 3 héten belül tudom átadni Nektek.


Készül biztonsági mentés az esküvő fotókról?
Igen, már az esküvőn a vacsora alatt átmásolom a memóriakártyán található fotókat a laptopomon egy SSD-re + HDD-re valamint egy külső merevlemezre. Így az esküvői fotók 4 különböző adathordozón is rajta lesznek.


Mi történik, ha az esküvőn meghibásodik az esküvő fotós fényképezőgépe?
Professzionális (DSLR) digitális tükörreflexes fényképezőgéppel dolgozom, ami nagyon ritkán hibásodhat meg. Ha esetleg bármilyen probléma történne a fényképezőgéppel, objektívvel, vakuval pár másodperc alatt át tudom cserélni a tartalék fényképezőgépemre, objektívemre, vakumra.


Van -e lehetőség az esküvő előtti vagy utáni napon, akár hétköznap a kreatív fotózásra?

Igen! Ez a legjobb megoldás, ennek rengeteg előnye van. Ti túl vagytok az esküvőn, pihentebbek, felszabadultabbak vagytok, sokkal több idő van a kreatív fotók elkészítésére, több helyszínt tudunk bejárni, el tudunk menni olyan helyszínekre is, ahová az esküvő napján nem jutnánk el.
 

esküvő fotós